Ofte når man sidder og skal vælge hvilken type rejse man skal på, så ender det med at være økonomien der i sidste får os til at vælge pakkerejsen eller all inclusive ferier fra. Jo, de koster da generelt lidt mere, men i denne artikel vil vi give dig 4 gode grunde til at det sagtens kan betale sig at betale lidt mere for den ekstra luksus.

På charterrejse skal kun bekymre dig om at møde op

Den første grund til at vælge charterrejser er, at du bare skal sørge for at pakke din kuffert og møde i lufthavnen ved afrejsetidspunktet. Du slipper således selv for at koordinere, hvilket hotel der passer med hvilken flyafgang.

Hvis du selv skal sammensætte en rejse hos forskellige udbydere af ophold og transport, så er det dit eget ansvar, hvis du kommer til at booke noget der viser sig ikke helt at passe sammen.

Kend hele prisen for opholdet med all inclusive

Den anden grund til at vælge lidt mere luksus til rejsen er den økonomiske fordel ved at vælge all inclusive ferie. Nok er all inclusive generelt dyrere end almindeligt ophold. Til gengæld kender du så den samlede pris for opholdet.

Hvis du ikke har all inclusive med i prisen, så skal du også finde steder at spise, og du skal betale for drikkevarer og samlet set kan det blive en dyr fornøjelse, hvis du er afsted mange dage. Alt efter hvor ofte du har tænkt dig at spise ude på restaurant, fremfor at købe ind i lokale supermarkeder, så kan det faktisk vise sig at være dyrere ikke at vælge all inclusive, hvor alt mad og alle drikkevarer på hotellet er med i prisen.

Mindre ansvar og besvær med charterrejse

Tredje grund handler om hvad der sker, hvis ikke alt forløber efter planen. Hvis du rejser på charter eller som nogen kalder det – pakkerejse, så er det rejseselskabet, som du har booket din rejse igennem, der har ansvaret for at rette op på eventuelle fejl og mangler.

Har du derimod selv stykket din rejse sammen, skal du også selv have fat i flyselskab eller hotel, hvis noget går galt. I disse uheldige tilfælde er det langt nemmere for dig at det er dit rejsebureau der skal udrede trådene, og sørge for kompensation til dig for eventuelle ulemper på rejsen.

Charterrejser kan give fordel på prisen

Fjerde og sidste grund til at vælge charterrejse fremfor selv at booke rejse og ophold uafhængigt af hinanden er, at rejseselskaberne ofte kan få bedre priser, end du selv ville kunne.

Rejseselskaberne skal selvfølgelig også selv tjene penge på udbudte charterrejser, men typisk kan de få markant bedre priser på flybilletter og hotelophold, fordi de har godt samarbejde med hotellerne og luftfartselskaberne. Vi kender det godt selv lidt. Køber man meget af én ting, kan man ofte forhandle sig til god mængderabat. Den fordel har du ikke som almindelig rejsende. Du betaler måske en høj normalpris for et hotelophold, som et rejseselskab vil kunne booke til den halve pris, fordi de til gengæld bestiller rigtigt mange ophold.

Nogle gange kan det altså sagtens betale sig at investere lidt mere i den ekstra luksus. Som vi har set, kan det endda i sidste ende spare dig selv penge, når alle ferieudgifter tages med i betragtning.