Mange drømmer om at se kærlighedens by Paris, men vil gerne undgå alle de andre turister, som er der under højsæson. Det kan være svært at få feriedage, som ikke rammer de travleste feriedage, derfor kan det være svært at få det helt rigtigt øjeblik at se Paris. Hvis du ikke vil gå på kompromis med Paris’ charme, kan du overveje at besøge en smuk by længere sydpå. 

En studieby med meget at byde på

Aix-En-Provence er sydens Paris, men faktisk er byen langt fra en storby i samme kaliber som Paris. Faktisk er Aix-en-Provence en studieby, men det betyder ikke, at du skal være studerende for at kunne nyde alt, hvad den har at byde på. 

Denne lille hyggelige by har alt charmen fra Paris, men uden det travle storbyliv fyldt med andre mennesker. I Aix-en-Provence kan du nyde en smuk gåtur rundt i bybilledet, som er fyldt med smukke facader og små parker. Byen er fyldt med museer, derfor har jeg lavet en liste til at hjælpe dig med at finde den rette for dig. 

Fondation Vasarely

Dette museum fremviser alle de bedste værker af den ungarske-franske kunstner Victor Varsarely. Allerede facaden viser, hvad du kan forvente af resten af museet. Med de grafiske hvide cirkler på sort baggrund, som pynter facaden, kan man allerede mærke det moderne tema. Victor Varsarely byder på kunst på mange forskellige måder, alt fra medie, tæpper til 3D billeder. 

Musée Estienne de Saint Jean 

På dette museum får du vist lokalområdets historie og traditioner. Du vil træde ind i en tidsboble, som viser, hvad der engang var en del af den moderne kultur. Selve huset og dets indretning viser datidens aristokratiske liv, som var fyldt med prompt og pragt. 

Musée Granet 

Dette museum har det bredeste udvalg af kunst, som viser lidt fra alle genre og tidsperioder. Museet huser omkring 12000 forskellige værker, som kommer til udtryk i alt fra pop-kunst fra USA, neoklassiske skulpturer og originale værker fra Picasso og Paul Cézanne. Du frygter måske at et museum af den størrelse får mange gæster, og det gør det, men du vil aldrig opleve lange køer og store menneskemængder, som du ville gøre på Louvre. 

Atelier Cézanne 

Grunden til at Musée Granet viser værker af Cézanne er ikke kun, fordi han er anderkendt verden over, men også fordi han levede og arbejdede i byen. Dette museum viser det atelier, hvor Cézanne arbejdede på størstedelen af hans værker. For at give besøgende det mest autentiske billede af hans arbejdsplads, har man valgt at flytte på så lidt som muligt siden hans død i 1906. 

Markeder i Aix-en-Provence

Kunst er ikke det eneste som Aix-en-Provence har at byde på. Noget af det som byen er kendt for – ligesom mange andre franske paradiser – er dets store markeder. Faktisk har Aix-en-Provence det største marked i hele Aix. Her kan du finde alle sæsonens madvarer i den friskeste form på markedspladsen Cours Mirabeau 3 gange om ugen. Det er ikke kun madvare som markedet sælger, men også blomster, tøj og meget mere.