Vil du gerne have din mobil med på ferie, men er du ikke vant til at bruge din mobil i udlandet, og plejer du at få en stor regning, når du vender hjem igen pga. roaming eller lignende, har vi her samlet et par gode råd til dig, der gerne vil forblive online, selv når du er på ferie.

Står du og mangler et nyt abonnement til din mobil, kan du med fordel tage et kig på Duka, som i den grad er begyndt at hitte hos danskere. Her får du meget for pengene.

Slå roaming fra

Først og fremmest kan det være en god idé at slå roaming fra, når du tager til udlandet, hvis du enten ikke har data med i dit abonnement, eller hvis du er bekymret for at få en for høj regning, når du kommer hjem.

Det er nemlig som regel disse roaming omkostninger, der er med til at give en alt for høj mobilregning, når vi vender hjem fra ferie.

Vælg et abonnement med data i EU

Skal du rejse i EU, kan det give god mening at vælge et mobilabonnement med data i EU inkluderet. På den måde kan du nemlig bruge en portion af din data i EU, på samme måde som du bruger det i Danmark, akkurat uden yderligere omkostninger.

Har du eksempelvis et abonnement 20 GB data, kan du i dette tilfælde måske bruge 8 GB data om måneden i et andet EU land uden yderligere omkostninger. Og du får nok ikke brugt mere end 8 GB alligevel på din ferie.

Brug WiFi når du kan

Sidst kan det også være en god idé at gøre brug af WiFi, når du har mulighed for det, så du ikke spilder din mobildata, når der ikke er nogen grund til det.

De fleste hoteller, caféer og restauranter har fri adgang til WiFi, så du kan lige så godt koble dig på det, når det kan lade sig gøre.

Af samme grund kan det også være en god idé at vælge et hotel med WiFi, når du kigger på hoteller.