”At rejse er at leve”. Når hverdagens stress og jag melder sig, og tingene synes uoverskuelige, er der intet som at rejse væk og opleve en anden kultur. Mulighederne er mange, og efterhånden er storbyferier nærmest ligeså eftertragtede som charterrejser. De nærliggende storbyer er især et foretrukne for mange. 

Nedenfor kan du læse mere om, hvad en by som Berlin har at byde på. 

Tag på forlænget weekendtur

Berlin er én af de byer, der er hele den kulturelle indsats værd, men omvendt behøver man ikke at opholde sig i byen mere end en forlænget weekend. En rejse til Berlin er på mange måder en oplagt storbyferie, hvis man i kombination af hast og travlhed forsøger at planlægge en hurtig getaway tur. Her kan I indlogere jer på ét af byens fine hoteller, mens I tager på dagsture og oplever byens mange facetter.

Berlin emmer af historie og seværdigheder – I kommer med sikkerhed ikke til at kede jer, mens I opholder jer i byen. For eksempel er Alexanderplatz en oplagt mulighed, hvis I gerne vil se mere til byens miljøer. Pladsen ligger i hjertet af Berlin, og I vil opleve store menneskemængder og aktivitet. Der ligger både en banegård, et rådhus og forskellige indløbsmuligheder. I har også mulighed for restaurantbesøg på pladsen, hvis sulten skulle melde sig. Alexanderplatz er altså noget, I skal opleve, da pladsen på mange måder kan siges at være Berlins samlingssted. 

Hvordan er Berlins kultur?

Berlin er netop en af de storbyer, man helst skal opleve. Den byder på mange forskellige kulturmønstre og mindeværdige oplevelser. Hvis man især gerne vil dykke mere ned i Berlins historie, er det oplagt at tage på nogle af de museer, byen byder på. 

Der findes også et hav af kunstudstillinger som for eksempel Sammlung Boros. Her får I mulighed for at opleve en gammel bunker med en helt særlig udstilling, der kræver, at man bestiller billetter mindst en måned før. Den autentiske udstilling omhandler nemlig bunkernes historik med udgangspunkt i 2. verdenskrig. 

I kan også besøge museet Story of Berlin. Museet kalder sig et ”moderne museum” med mulighed for at opleve Berlins historie i særskilte rum. Herunder er der forskellige objekter, film og billeder for ikke at tale om hele lydoplevelsen. Et spændende museum der også er genial til børnene. 

Transportmuligheder til Berlin? 

Der er flere muligheder for transport på rejsen til Berlin. Foretrækker I helst fly, har I mulighed for at flyve fra forskellige lufthavne i Danmark alt efter, hvor I bor, og hvor meget I ønsker at spare ved selv at køre det længere til lufthavnen. Det er klart dyrest at flyve fra mindre byer som Aarhus og Aalborg, hvorimod det er billigst at flyve fra Billund. Flyvetiden ligger cirka på en times tid. Du kan også vælge bussen som en transportmulighed. Dog er det en lidt længere tur, hvor du må forvente en rejsetid på maks 14 timer. Trods en lang transporttid, kan du til gengæld få billige billetter, så du har mulighed for at bruge lidt ekstra penge, når du når frem til destination.