kulturnat17web
Program til Kulturnatten

 

DRC er på pletten igen til Kulturnatten! I år byder vi på film, artist talks og fotoudstilling i VerdensKulturcentret I Nørre Alle 7, 2200 Kbh N.
– Alle tre events afholdes i caféen i stuen – hvor Send Flere Krydderier hører til. 

Hele VKC’s program findes her. Årets tema er igen LOVE & HUMAN RIGHTSKom og vær med til en fantastisk aften!

 

kl. 21.15 FILM
Vi viser filmen We Carry It Within Us – fragments of a sheared colonial past.Filmen stiller skarpt på den fælles fortid mellem Danmark og det nuværende US Virgin Islands og forsøger at gøre op med at Kolonitiden, slaveriet og den transatlantiske menneskehandel ofte bliver fortalt efter modellen: Danskere fortæller om (primært) danskere til danskere. Dokumentaren undersøger, hvem der fortæller historien og om hvad. Og den viser hvordan historien er tilstede i nutiden.

 

Kl. 22.20 ARTIST TALK & DEBA

filminstruktør Helle Stenum (DK) og Kunstneren La Vaughn Belle (US Virgin Islands) får ordet og publikum kan stille spørgsmål til filmen.

Faciliteret af Upeka Abeynayake I DRC

“Når jeg ser ‘We Carry It Within Us’, bliver jeg slået af min egen uvidenhed. Ikke sådan at filmen er nedladende eller udskammende; filmen åbner blot min forståelse for, at der er mange synsvinkler på en historie, man tror er fælles – og at min egen synsvinkel godt kan trænge til noget mere viden.”

 – Merete Pryds Helle, forfatter, modtager af De Gyldne Laurbær 2017 for romanen ‘Folkets skønhed’ og nomineret til en lang række litteraturpriser

“Helle Stenum’s documentary ‘We Carry It Within Us’ is a very powerful yet elegant interrogation of the legacies of Danish colonialism, a film full of memorable insights into the postcolonial condition of Denmark communicated in very poignant ways. This film should become a catalyst for altogether new kinds of dialogue and debate within and beyond Denmark.”
– Nicholas De Genova, editor of ‘The Borders of “Europe”: Autonomy of Migration, Tactics of Bordering’ (2017)

cache.php

 

kl.18-23 UDSTILLING

My Black Hairstory af Unge Formidler Kultur
Under hele Kulturnatten i VKC vi I også have mulighed for at se den fantastiske udstilling My Black Hairstory af Unge Formidler Kultur. Udstillingen vises af DRC i samarbejde med foreningen UFK. Læse mere om UFK her
hairstory-300x200
bjbjskasnjkahskja<jksx<akjs
nbasxb<abshjxb<ajsxn<akjsxnk<ajx
abxjh<asbxjk<asxjk<ajxkn<ajkxna
jhasxjabsxjkxkjhajkxaskxjaskljals
DRC’s events til Kulturnatten 2017 er tilrettelagt og kurateret af: Upeka Abeynayake